sábado, 17 de octubre de 2015

RIERA DE LA SALUT, SEGONA PART

Riera de la Salut, Segona part

 En cas d’un hipotètic desbordament en el col•lector o en la riera del carrer Comerç, que pogués produir inundacions en la zona industrial o en la zona agrària.
El col.lector i la riera de la Salut , es produirien en la zona cèntrica de la ciutat. 


 Algunes dades de gran interès 

 En fonts ben informades, les dimensions del col•lector de la riera de la salut, segons l’estudi i el projecte urbanístic, no van ser les més adients i favorables per combatre el risc d’inundacions. No tenim informació de cap neteja duta a terme d’aquest col•lector des de la seva construcció, tot i els moviments de sorra succeïts en la part del barri de Mas Lluí que evacua les aigües per aquesta riera.

L’acumulació d’estris, runes, vegetació, herbes, terres, la situació crítica de l’embocadura... ens porta a sospitar de manera raonable i fefaent que hi ha una part important obstruïda a l’interior del col•lector. És sabut que les sorres i les terres retingudes, una vegada compactades, fan una massa solidificada que no són arrencades, tot i que l’aigua circuli a molta velocitat i pressió. 

 Considerem que es donen condicions de risc i que es poden i s’han de preveure. 

Per tot això, demanem un informe complet amb fotografies que il•lustrin la situació actual dels interiors dels col•lectors. 

Estat del trams de la Riera de la Salut  


Fotografies pertanyents a l’embocadura: 
Sorral totalment ple. 
Canyissars que porten anys sense podar. 
Tub de grans dimensions, làmines de plàstic i altres abocaments..











Desembocadura Carrer el PLA







Desembocadura en el Canal







No hay comentarios:

Publicar un comentario